Politiska fångar från Palestine Action frihetsberövade utan åtal

Detta är en översättning av Palestine Actions uttalande som ursprungligen publicerades på engelska.

Palestine Action-medlemmar har häktats enligt brittiska "Terrorist Act", som ger polisen rätt att hålla dem i upp till 7 dagar, med möjlighet till förlängning till 14 dagar, utan åtal. Detta sker efter att sex personer greps tisdagen den 6 augusti för att ha tagit sig in på Elbit Systems anläggning i Filton, Bristol, för att förhindra dess tillverkning av vapen för folkmord.

Anläggningen i Filton är ett helt nytt FoU-nav för Israels största vapenföretag som kostat 35 miljoner pund. Vid invigningen i juni 2023 närvarade den brittisk-israeliska ambassadören Hotevely och Elbits VD Bezhalel Machlis - som ofta har skrutit om företagets centrala roll i Israels militär under det pågående folkmordet i Gaza.

Direkt aktion mot Elbit syftar till att störa detta: den riktar in sig på källan till kolonialt våld och folkmord mot det palestinska folket, och att undergräva Elbits profiterande på Israels dagliga massakrer.

Polisen har inte bara frihetsberövat dem med stöd av befogenheter som saknar motstycke, utan har också inlett en smutskastningskampanj mot de frihetsberövade aktivisterna och påstått att de utövat våld mot polis och säkerhetsvakter. Aktivisterna kan inte bemöta dessa påståenden och kan inte heller offentligt beskriva det våld som använts mot dem av polis och privata säkerhetsvakter. Palestine Action hävdar att dessa uttalanden är utformade för att påverka opinionen och de rättsliga förfarandena mot aktivisterna och för att lägga grunden för polisens orättvisa användning av auktoritära befogenheter.

Nu, mer än någonsin, behöver Palestine Action och #Filton6 allmänhetens stöd för att slå tillbaka mot dessa auktoritära försök att skydda Israels vapenindustri. Visa den brittiska staten och de israeliska vapenföretagen att vi vägrar låta oss skrämmas till att låta ett folkmord ske.

Här är tre saker du kan göra för att stödja:

  • Mobilisera från kl. 16.00 söndagen den 11 augusti utanför Hammersmiths polisstation, W6 7NX eller Newburys polisstation, RG14 5QU
  • Dela detta uttalande eller publicera ditt eget
  • Visa ditt stöd för #Filton6 och Palestine Action antingen vid demonstrationer eller genom att dela en bild med en skylt som säger "Jag står med #Filton6" på sociala medier